De Verhuurhypotheek
(of investeringshypotheek)

De huizenprijzen stijgen, en de hypotheek- en spaarrentes zijn historisch laag. Tegelijkertijd is er veel vraag naar huurwoningen. Dit biedt kansen! Een beleggingspand kopen voor de verhuur is nog nooit zo rendabel geweest. Maar bij de financiering van een verhuurhypotheek voor een beleggingspand gelden andere regels dan voor een eigen woning. Bij SOLFIN leggen we je uit:

Bereken je maximale verhuurhypotheek tijdens een kosteloos adviesgesprek >>

Verhuurhypotheek afsluiten?
Ontdek hoeveel je kunt lenen!

Ontvang een kosteloos hypotheek adviesgesprek en ontdek vrijblijvend jouw mogelijkheden:

Gratis Advies Op Maat

Wij respecteren jouw privacy en behandelen alles vertrouwelijk

Waar moet je op letten bij het aanvragen van een verhuurhypotheek?

Koop je een huis met eigen vermogen, heb je een financiering nodig of wil je juist een financiering voor een hefboomeffect? Er zijn meerdere wegen te bewandelen om je doel te bereiken.

Andere regels verhuurhypotheek

Als je kiest voor een financiering moet je er rekening mee houden dat er andere regels gelden bij het kopen van een beleggingsobject dan bij het kopen van een eigen woning. Er wordt bijvoorbeeld slechts een bepaald percentage van de marktwaarde (vaak tussen de 70% en de 80%) gefinancierd in plaats van 100% zoals bij een eigen woning. Let hierbij op, dat de geldverstrekker uitgaat van de marktwaarde in verhuurde staat. Er is dus bijna altijd eigen geld nodig om de woning gefinancierd te krijgen. Eigen geld kan bijvoorbeeld opgenomen uit de overwaarde van de eigen woning.

Een ander duidelijk verschil tussen een verhuur hypotheek en een hypotheek voor eigen bewoning, zijn de kosten. De geldverstrekker hanteert een hogere rente door een risico-opslag toe te voegen. Daarnaast is de hypotheekrenteaftrek niet van toepassing bij een verhuur hypotheek. Dit kan alleen voor het huis waar je zelf in woont. Daarnaast wordt een verhuurde woning als vermogen gezien en dus belast in box 3. Dit betekent dat er vermogensrendementsheffing afgerekend moet worden. Anderzijds zijn de huurinkomsten (als je het goed doet) onbelast.

Het berekenen van je verhuurhypotheek

Voor de duidelijkheid. Stel dat je een huis koopt van €200.000. De waarde in verhuurde staat wordt door een taxateur vastgesteld op €200.000. De geldverstrekker financiert in dit voorbeeld 80% van de waarde in verhuurde staat. Dan heb je dus nog €40.000 nodig om het pand te kopen. Daar komen nog de kosten van de overdrachtsbelasting (meestal 8%), taxatiekosten, notariskosten, makelaarskosten en advieskosten bij.

Kom ik in aanmerking voor een verhuurhypotheek?

Om in aanmerking te komen voor een verhuurhypotheek, toetst de doorsnee geldverstrekker aan de hand van inkomen of een financiering haalbaar is. Inkomen kan bestaan uit: loondienst, zelfstandig ondernemerschap, pensioen en huurinkomsten. De huurinkomsten kunnen (afhankelijk van de geldverstrekker) voor 40% – 70% worden meegenomen worden in de inkomenstoets.

Wat als mijn inkomen niet genoeg is?

Wees gerust, niet elke geldverstrekker toetst of de hypotheekaanvraag haalbaar is op jouw inkomen alleen. Een positieve cash flow is bij deze geldverstrekkers leidend, wat betekent dat zij het belangrijker vinden dat de huurinkomsten alle kosten dekken dan dat jij als persoon genoeg geld verdient.

In vier stappen een financiering voor je verhuurhypotheek!

Stap 1:

Kennismaking

Persoonlijk contact waarin jouw wensen besproken worden.

Stap 2:

Haalbaarheidstoetsing

Jij levert de gevraagde stukken aan. SOLFIN ontzorgt jou volledig. Een financiële check geeft direct helderheid.

Stap 3:

Beste deal

SOLFIN werkt met veel geldverstrekkers en zorgt hierdoor voor een financiering op maat.

Stap 4:

Notaris

Begeleiding hele traject, van kennismaking tot het passeren bij de notaris.

Klanten over SOLFIN

Waarom kiezen voor SOLFIN?

Tevreden klanten:
Al 500+ succesvolle hypotheek aanvragen

We hebben al 500+ hypotheken verzorgd en kennen alle ins-en-outs. We regelen alle randzaken zodat jij je niet druk hoeft te maken en je kunt focussen op andere dingen.

Denken in kansen:
Er is vaak meer mogelijk dan je denkt

SOLFIN denkt in mogelijkheden. Dus ook bij moeilijke cases helpen wij je graag. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt. We denken daarom graag met je mee.

We investeren zelf óók in vastgoed dus hebben kennis én ervaring

Als je gaat investeren in vastgoed, wil je werken met een hypotheekadviseur die zelf óók investeert in vastgoed in de regio. Zo weet je zeker dat hij spreekt uit ervaring.

Altijd eerlijk advies: Jouw belang staat voorop

Welke hypotheekverstrekker heeft de beste voorwaarden voor jouw persoonlijke situatie? Daarover zullen wij jou áltijd eerlijk adviseren. Kom gerust langs voor een kosteloos adviesgesprek.

Verhuurhypotheek afsluiten?
Ontdek kosteloos hoeveel je kunt lenen!

SOLFIN staat klaar om je te begeleiden bij de financiering van jouw vraagstuk.

Jasper Jongedijk

Financieel Adviseur

Jouw hypotheekadviseur in Groningen

SOLFIN is opgericht door Jasper Jongedijk in samenwerking met de Calculus Groep. Jasper werkt sinds 2008 in de financiële dienstverlening en is bevlogen in zijn werk. Kenmerken zijn ongedwongen, vlot en realistisch.

SOLFIN staat voor Solide Financieren in de breedste zin van het woord. Klanttevredenheid in combinatie met een duurzame relatie staat hoog in het vaandel. Je kunt rekenen op een professionele aanpak, waarbij vertrouwen de basis vormt.

Er is een directe samenwerking met de Calculus Groep. Een team van professionals staat klaar om jou te begeleiden bij de aan- en verkoop, verhuur en beheer, planontwikkeling en bouw en vastgoedmanagement. Kortom een centraal kenniscentrum voor al jouw vastgoed vraagstukken.

Jasper Jongedijk

Financieel Adviseur

Verhuurhypotheek afsluiten? Ontdek hoeveel jij kunt lenen:

Ontvang een vrijblijvend hypotheek adviesgesprek en ontdek hoeveel jij kunt lenen:

Gratis Advies Op Maat

Wij respecteren jouw privacy en behandelen alles vertrouwelijk