Hypotheek ondernemer: Hoeveel kan jij lenen?

De bank wil weten of jij als ondernemer genoeg verdient om jouw hypotheek te kunnen betalen. Dat lijkt misschien lastig omdat je een flexibel inkomen hebt. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om toch als ondernemer een hypotheek te krijgen. Tijdens een vrijblijvend hypotheek ondernemer adviesgesprek bij SOLFIN ontdek je:

Ontdek jouw mogelijkheden tijdens een kosteloos adviesgesprek >>

Hypotheek ondernemer?
Ontdek hoeveel je kunt lenen

Ontvang een kosteloos hypotheek adviesgesprek en ontdek vrijblijvend jouw mogelijkheden:

Gratis Advies Op Maat

Wij respecteren jouw privacy en behandelen alles vertrouwelijk

Hypotheek ondernemer: Wat zijn de mogelijkheden als Ondernemer / ZZP / DGA?

Doordat je inkomen als ondernemer elke maand verschillend kan zijn, heeft jouw hypotheekaanvraag meer aandacht nodig dan wanneer je in loondienst zou zijn. De bank let bij ondernemers daarom vaak op de hoogte, ontwikkeling en bestendigheid van je winst. Voor ondernemers gelden bij een hypotheekaanvraag strengere regels, waardoor je meer moeite moet doen om de bank te overtuigen.

Er zijn vaak meer mogelijkheden dan je denkt...

Als ondernemer kun je vaak méér lenen dan je denkt, mits je goed voorbereid bent. Of je nou 6 maanden zzp’er bent of al jarenlang DGA (directeur-grootaandeelhouder) van je eigen BV; het gaat erom dat je je bank kan overtuigen dat je inkomen ruim en stabiel genoeg is.

Hypotheek ondernemer: De bank kijkt naar 4 dingen:

1) Hoelang ben je ondernemer?

Dit heeft een grote invloed op hoe haalbaar jouw ondernemershypotheek is en hoeveel mogelijkheden je hebt. Als je al lang ondernemer bent, kun je in principe makkelijker een hypotheek krijgen dan wanneer je dat nog niet zo lang bent. Een hypotheek voor startende ondernemers is tegenwoordig makkelijker dan vroeger. Alleen als je minimaal 3 jaar actief was kon je als ondernemer een hypotheek krijgen. Nu kun je zelfs al na 6 maanden ondernemerschap een hypotheek krijgen, onder de juiste voorwaarden.

2) Wat is de hoogte van je winst?

Je winst is van grote invloed op je hypotheekaanvraag en hoe hoog je hypotheek kan worden. Als je veel winst maakt, is jouw kans op een (hoge) hypotheek natuurlijk groter. Als startende ondernemer kun je – met een goede onderbouwing, aantoonbaar goede/gezonde cijfers en een prognose – vaak terecht bij banken die minder zwaar tillen aan de hoogte van je winst en kun je gewoon een hypotheek krijgen.

3) Is je winst stabiel?

Naast de hoeveelheid winst, is de ontwikkeling van je winst belangrijke informatie voor een bank in hun overweging om jou een hypotheek te verlenen. Als je winst daalt, is de kans natuurlijk minder groot dat je een hoge hypotheek kunt krijgen. Ook hier is een goede onderbouwing en een prognose van belang om de bank te overtuigen.

4) Is je winst bestendig?

De bestendigheid van je winst houdt in dat de bank een inschatting maakt of jouw onderneming niet alleen nu, maar óók in de toekomst financieel gezond zal zijn. Om hierachter te komen, doet de bank een ‘vermogenstoets’ (een soort kruiscontrole met je winst). Bij startende ondernemers, waar de bestendigheid nog niet duidelijk is, zullen sommige banken met andere factoren rekening houden.

Hypotheek ondernemer: Ontdek wat jij kunt lenen tijdens een kosteloos adviesgesprek >>

Hypotheek Ondernemer: In 4 stappen een financiering!

Stap 1:

Kennismaking

Persoonlijk contact waarin jouw wensen besproken worden.

Stap 2:

Haalbaarheidstoetsing

Jij levert de gevraagde stukken aan. SOLFIN ontzorgt jou volledig. Een financiële check geeft direct helderheid.

Stap 3:

Beste deal

SOLFIN werkt met veel geldverstrekkers en zorgt hierdoor voor een financiering op maat.

Stap 4:

Notaris

Begeleiding hele traject, van kennismaking tot het passeren bij de notaris.

Klanten over SOLFIN

Waarom kiezen voor SOLFIN?

Tevreden klanten: Al 500+ succesvolle hypotheek aanvragen

We hebben al 500+ hypotheken verzorgd en kennen alle ins-en-outs. We regelen alle randzaken zodat jij je niet druk hoeft te maken en je kunt focussen op andere dingen.

Denken in kansen: Er is vaak meer mogelijk dan je denkt

SOLFIN denkt in mogelijkheden. Dus ook bij moeilijke cases helpen wij je graag. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt. We denken daarom graag met je mee.

We investeren zelf óók in vastgoed dus hebben kennis én ervaring

Als je gaat investeren in vastgoed, wil je werken met een hypotheekadviseur die zelf óók investeert in vastgoed in de regio. Zo weet je zeker dat hij spreekt uit ervaring.

Altijd eerlijk advies: Jouw belang staat voorop

Welke hypotheekverstrekker heeft de beste voorwaarden voor jouw persoonlijke situatie? Daarover zullen wij jou áltijd eerlijk adviseren. Kom gerust langs voor een kosteloos adviesgesprek.

Hypotheek ondernemer: Wat kan jij lenen?
Ontdek dit tijdens een kosteloos adviesgesprek!

SOLFIN staat klaar om je te begeleiden bij de financiering van jouw vraagstuk.

Jasper Jongedijk

Financieel Adviseur

Jouw hypotheekadviseur in Groningen

SOLFIN is opgericht door Jasper Jongedijk in samenwerking met de Calculus Groep. Jasper werkt sinds 2008 in de financiële dienstverlening en is bevlogen in zijn werk. Kenmerken zijn ongedwongen, vlot en realistisch.

SOLFIN staat voor Solide Financieren in de breedste zin van het woord. Klanttevredenheid in combinatie met een duurzame relatie staat hoog in het vaandel. Je kunt rekenen op een professionele aanpak, waarbij vertrouwen de basis vormt.

Er is een directe samenwerking met de Calculus Groep. Een team van professionals staat klaar om jou te begeleiden bij de aan- en verkoop, verhuur en beheer, planontwikkeling en bouw en vastgoedmanagement. Kortom een centraal kenniscentrum voor al jouw vastgoed vraagstukken.

Jasper Jongedijk

Financieel Adviseur

Hypotheek ondernemer: Wat kan jij lenen?
Ontdek dit tijdens een kosteloos adviesgesprek!

Ontvang een vrijblijvend hypotheek adviesgesprek en ontdek hoeveel jij kunt lenen:

Gratis Advies Op Maat

wij respecteren jouw privacy en behandelen alles vertrouwelijk