Overwaarde huis opnemen?

Wil jij overwaarde opnemen? Bijvoorbeeld voor een verbouwing, voor je pensioen of om jouw (klein)kinderen te helpen met de aankoop van hun woning. Tijdens een kosteloos adviesgesprek vertellen we je graag:

Ontdek hoeveel overwaarde jij kunt opnemen >>

Overwaarde huis opnemen?
Ontdek de mogelijkheden!

Ontvang een kosteloos hypotheek adviesgesprek over het opnemen van je overwaarde:

Gratis Advies Op Maat

Wij respecteren jouw privacy en behandelen alles vertrouwelijk

Waarom je overwaarde opnemen?

Als jouw huis meer waard is dan jouw hypotheek heb je overwaarde. Deze overwaarde ‘zit in de stenen’, maar je kan er ook voor kiezen om de overwaarde te verzilveren. Je kunt namelijk zelf bepalen wat je met dat geld gaat doen! Bij SOLFIN nemen we jou alle werk uit handen, zo hoef jij je geen zorgen te maken over het financiële plaatje.

Hier beneden staan een aantal dingen die jij met je overwaarde kunt doen:

  • Overwaarde gebruiken voor een nieuwe woning Je kunt de overwaarde van je oude huis gebruiken voor de aankoop van dat nieuwe huis waar je al een tijdje je zinnen op hebt gezet. 
  • Overwaarde gebruiken voor een tweede woning – Een tweede woning voor jezelf of voor de verhuur, die beslissing is geheel aan jou! Investeren in vastgoed is een van de slimste dingen die je met je geld kunt doen: je behaalt vaak een hoger rendement in vergelijking met andere beleggingen zoals aandelen of sparen. 
  • Overwaarde gebruiken voor verbouwing – Altijd al gedroomd van die gloednieuwe keuken, die mooie uitbouw of misschien een dakterras? Hier kun je je overwaarde mooi voor inzetten!
  • Overwaarde gebruiken voor het verlagen van je hypotheekrente Deze is wellicht iets minder bekend, maar met je overwaarde kun je fors besparen op je rentelasten. 
  • Overwaarde gebruiken om kinderen te helpen met een schenkingAls je het geld zelf wel kunt missen, kun je ervoor kiezen om je overwaarde (of een deel ervan) te schenken aan bijvoorbeeld je (klein)kinderen.
  • Overwaarde gebruiken om je pensioen aan te vullen – Na al die jaren hard werken is het tijd om van je zuurverdiende spaargeld te genieten. Hier kan je overwaarde een mooie aanvulling voor zijn. Je overwaarde kan jou zelfs de vrijheid bieden om eerder te stoppen met werken.

Hoe werkt je overwaarde opnemen?

Er zijn dus talloze mogelijkheden voor het verzilveren van je overwaarde. Maar hoe werkt het opnemen van je overwaarde? Wees maar niet bang, het is niet per se nodig om je huis te verkopen om je overwaarde op te nemen. 

Tegenwoordig zijn hier meerdere manieren voor. Bijvoorbeeld je hypotheek oversluiten of je hypotheek verhogen om er maar een paar te noemen. 

De handigste manier om je overwaarde te verzilveren is per situatie verschillend. Daarom is het altijd goed om jouw opties door te nemen met een onafhankelijke hypotheekadviseur.

Overwaarde huis opnemen? In vier stappen een financiering!

Stap 1:

Kennismaking

Persoonlijk contact waarin jouw wensen besproken worden.

Stap 2:

Haalbaarheidstoetsing

Jij levert de gevraagde stukken aan. SOLFIN ontzorgt jou volledig. Een financiële check geeft direct helderheid.

Stap 3:

Beste deal

SOLFIN werkt met veel geldverstrekkers en zorgt hierdoor voor een financiering op maat.

Stap 4:

Notaris

Begeleiding hele traject, van kennismaking tot het passeren bij de notaris.

Klanten over SOLFIN

Waarom kiezen voor SOLFIN?

Tevreden klanten: Al 500+ succesvolle hypotheek aanvragen

We hebben al 500+ hypotheken verzorgd en kennen alle ins-en-outs. We regelen alle randzaken zodat jij je niet druk hoeft te maken en je kunt focussen op andere dingen.

Denken in kansen: Er is vaak meer mogelijk dan je denkt

SOLFIN denkt in mogelijkheden. Dus ook bij moeilijke cases helpen wij je graag. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt. We denken daarom graag met je mee.

We investeren zelf óók in vastgoed dus hebben kennis én ervaring

Als je gaat investeren in vastgoed, wil je werken met een hypotheekadviseur die zelf óók investeert in vastgoed in de regio. Zo weet je zeker dat hij spreekt uit ervaring.

Altijd eerlijk advies: Jouw belang staat voorop

Welke hypotheekverstrekker heeft de beste voorwaarden voor jouw persoonlijke situatie? Daarover zullen wij jou áltijd eerlijk adviseren. Kom gerust langs voor een kosteloos adviesgesprek.

Overwaarde huis opnemen?
Ontdek kosteloos hoeveel je kunt lenen!

SOLFIN staat klaar om je te begeleiden bij de financiering van jouw vraagstuk.

Jasper Jongedijk

Financieel Adviseur

Jouw hypotheekadviseur in Groningen

SOLFIN is opgericht door Jasper Jongedijk in samenwerking met de Calculus Groep. Jasper werkt sinds 2008 in de financiële dienstverlening en is bevlogen in zijn werk. Kenmerken zijn ongedwongen, vlot en realistisch.

SOLFIN staat voor Solide Financieren in de breedste zin van het woord. Klanttevredenheid in combinatie met een duurzame relatie staat hoog in het vaandel. Je kunt rekenen op een professionele aanpak, waarbij vertrouwen de basis vormt.

Er is een directe samenwerking met de Calculus Groep. Een team van professionals staat klaar om jou te begeleiden bij de aan- en verkoop, verhuur en beheer, planontwikkeling en bouw en vastgoedmanagement. Kortom een centraal kenniscentrum voor al jouw vastgoed vraagstukken.

Jasper Jongedijk

Financieel Adviseur

Overwaarde huis opnemen? Ontdek hoeveel jij kunt lenen!

Ontvang een vrijblijvend hypotheek adviesgesprek en ontdek hoeveel jij kunt lenen:

Gratis Advies Op Maat

Wij respecteren jouw privacy en behandelen alles vertrouwelijk