Een eigen woning kopen?

Bij het kopen van je eigen woning wil je zeker weten dat je geen fouten maakt met de financiering. Daarom is het zo belangrijk om onafhankelijk hypotheekadvies te krijgen van een expert, zodat jij zeker weet dat je de juiste keuzes maakt. Tijdens een vrijblijvend gesprek ontdek je:

Eigen woning kopen: Ontdek jouw mogelijkheden tijdens een kosteloos adviesgesprek >>

Eigen woning kopen?
Ontdek hoeveel je kunt lenen

Ontvang een kosteloos hypotheek adviesgesprek en ontdek vrijblijvend jouw mogelijkheden:

Gratis Advies Op Maat

Wij respecteren jouw privacy en behandelen alles vertrouwelijk

Je eerste huis kopen, wat zijn je opties?

Je eerste huis kopen als starter heeft veel voordelen. Je kan het huis helemaal naar wens aanpassen, de hypotheeklasten zijn stabiel en je bouwt vermogen op door af te lossen. Maar ook als je geen starter bent staan we bij SOLFIN voor je klaar. Of je nou een starter bent, een doorstromer op de woningmarkt, een flexwerker of een ondernemer, bij SOLFIN wordt jouw situatie volledig in kaart gebracht. We bekijken samen wat voor jou de mogelijkheden zijn tot het verkrijgen van een passende hypotheek. 

Na ons eerste gesprek heb je een duidelijk beeld over de hypotheekmogelijkheden en de bijbehorende maandlasten en kosten. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Daarnaast bespreken we het hele traject. 

Bij SOLFIN helpen we starters met het kopen van een eigen woning:

1. Een hypotheek voor starters

2. Een hypotheek voor ondernemers

Daarnaast helpen we bezitters van een eigen woning met:

3. Jouw hypotheek oversluiten

4. Jouw overwaarde opnemen uit je huis

5. Jouw verbouwingshypotheek afsluiten

De naam zegt het al; deze hypotheek is speciaal voor starters op de woningmarkt. Zelfs zonder een vast contract zijn er genoeg mogelijkheden tot het verkrijgen van een hypotheek. Je eerste huis kopen als starter? Dan gelden er andere regels dan wanneer dit niet je eerste koophuis is. Er zijn bijvoorbeeld maar beperkte hypotheek varianten beschikbaar, en je kunt je eerste hypotheek afsluiten met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). 

Lees meer over hypotheek voor starters >>

2. De hypotheek voor ondernemers

Als ondernemer is je inkomen per maand verschillend. Daarom heeft jouw hypotheekaanvraag meer aandacht nodig dan wanneer je in loondienst zou zijn. Toch kun je als ondernemer vaak méér lenen dan je denkt. Het maakt niet uit of je pas 6 maanden zzp’er bent of al jarenlang DGA (directeur-grootaandeelhouder) van je eigen BV; het gaat erom dat je de bank kan overtuigen dat je inkomen ruim en stabiel genoeg is.

Lees meer over hypotheek voor ondernemers >>

3. Jouw hypotheek oversluiten

Met de lage rentes van nu, kan het interessant zijn om je hypotheek over te sluiten. Je bent immers niet verplicht om bij je huidige geldverstrekker te blijven. Let wel, hier komen altijd kosten bij kijken. Denk hierbij aan kosten voor notaris, taxatie, hypotheekadvies-bemiddeling en boeterente. SOLFIN rekent vrijblijvend uit of oversluiten een rendabele optie is voor jou.

Lees meer over hypotheek oversluiten >>

4. Jouw overwaarde opnemen uit je huis

Als jouw huis meer waard is dan je hypotheek heb je overwaarde. Deze overwaarde ‘zit in de stenen’, maar je kan er ook voor kiezen om hem te verzilveren. Dit kan op meerdere manieren, en wat jij vervolgens met je overwaarde wil doen is geheel aan jou! Je kunt je overwaarde bijvoorbeeld gebruiken voor het kopen van een nieuwe woning, of voor het verbouwen van je huidige woning.

Lees meer over overwaarde opnemen >>

5. Jouw verbouwingshypotheek afsluiten

Je wil dolgraag een nieuwe keuken, of een mooie overkapping in de tuin, maar je wil dit liever niet met je eigen spaargeld financieren. Gelukkig bestaat de mogelijkheid om de verbouwing te financieren met een lening: de verbouwingshypotheek. Bij SOLFIN leggen we je graag uit wat voor jou de beste optie is om je verbouwing te financieren. 

Lees meer over het afsluiten van een verbouwingshypotheek >>

Eerste huis kopen? In vier stappen een financiering!

Stap 1:

Kennismaking

Persoonlijk contact waarin jouw wensen besproken worden.

Stap 2:

Haalbaarheidstoetsing

Jij levert de gevraagde stukken aan. SOLFIN ontzorgt jou volledig. Een financiële check geeft direct helderheid.

Stap 3:

Beste deal

SOLFIN werkt met veel geldverstrekkers en zorgt hierdoor voor een financiering op maat.

Stap 4:

Notaris

Begeleiding hele traject, van kennismaking tot het passeren bij de notaris.

Klanten over SOLFIN

Waarom kiezen voor SOLFIN?

Tevreden klanten: Al 500+ succesvolle hypotheek aanvragen

We hebben al 500+ hypotheken verzorgd en kennen alle ins-en-outs. We regelen alle randzaken zodat jij je niet druk hoeft te maken en je kunt focussen op andere dingen.

Denken in kansen: Er is vaak meer mogelijk dan je denkt

SOLFIN denkt in mogelijkheden. Dus ook bij moeilijke cases helpen wij je graag. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt. We denken daarom graag met je mee.

We investeren zelf óók in vastgoed dus hebben kennis én ervaring

Als je gaat investeren in vastgoed, wil je werken met een hypotheekadviseur die zelf óók investeert in vastgoed in de regio. Zo weet je zeker dat hij spreekt uit ervaring.

Altijd eerlijk advies: Jouw belang staat voorop

Welke hypotheekverstrekker heeft de beste voorwaarden voor jouw persoonlijke situatie? Daarover zullen wij jou áltijd eerlijk adviseren. Kom gerust langs voor een kosteloos adviesgesprek.

Je eerste huis kopen?
Ontdek kosteloos hoeveel je kunt lenen!

SOLFIN staat klaar om je te begeleiden bij de financiering van jouw vraagstuk.

Jasper Jongedijk

Financieel Adviseur

Jouw hypotheekadviseur in Groningen

SOLFIN is opgericht door Jasper Jongedijk in samenwerking met de Calculus Groep. Jasper werkt sinds 2008 in de financiële dienstverlening en is bevlogen met zijn werk. Kenmerken zijn ongedwongen, vlot en realistisch.

SOLFIN staat voor Solide Financieren in de breedste zin van het woord. Klanttevredenheid in combinatie met een duurzame relatie staat hoog in het vaandel. Je kunt rekenen op een professionele aanpak, waarbij vertrouwen de basis vormt.

Er is een directe samenwerking met de Calculus Groep. Een team van professionals staat klaar om jou te begeleiden bij de aan- en verkoop, verhuur en beheer, planontwikkeling en bouw en vastgoedmanagement. Kortom, een centraal kenniscentrum voor al jouw vastgoed vraagstukken.

Jasper Jongedijk

Financieel Adviseur

Je eerste huis kopen? Ontdek hoeveel jij kunt lenen:

Ontvang een vrijblijvend hypotheek adviesgesprek en ontdek hoeveel jij kunt lenen:

Gratis Advies Op Maat

Wij respecteren jouw privacy en behandelen alles vertrouwelijk