Verbouwingshypotheek

Je wil dolgraag een nieuwe keuken of een mooie overkapping in de tuin, maar je wil dit liever niet met je eigen spaargeld financieren. Gelukkig bestaat de mogelijkheid om de verbouwing te financieren met een lening: de verbouwingshypotheek. Er zijn verschillende manieren waarop een verbouwingshypotheek verstrekt kan worden. Bij SOLFIN leggen we je uit:

Bereken jouw verbouwingshypotheek tijdens een kosteloos adviesgesprek >>

Verbouwingshypotheek afsluiten?
Ontdek hoeveel je kunt lenen

Ontvang een kosteloos hypotheek adviesgesprek en ontdek vrijblijvend jouw mogelijkheden:

Gratis Advies Op Maat

Wij respecteren jouw privacy en behandelen alles vertrouwelijk

Hoe werkt het afsluiten van een verbouwingshypotheek?

Een verbouwingshypotheek is geen aparte hypotheekvorm. De naam ‘verbouwingshypotheek’ wordt alleen gebruikt om aan te duiden dat het om een lening gaat waarmee een verbouwing wordt gefinancierd. Er zijn een aantal mogelijkheden om je verbouwing te financieren middels een hypotheek.

Je bestaande hypotheek verhogen

Je hypotheek verhogen is vaak een voordeligere keuze dan een persoonlijke lening. Over een persoonlijke lening betaal je namelijk meer rente dan over een hypotheek. Het is verstandig om bij het afsluiten van je hypotheek extra ruimte te reserveren voor je verbouwing. Zo kun je je hypotheek verhogen, maar hoef je niet nog een keer te betalen voor de notariskosten. Als je op een later moment een verbouwingshypotheek wil afsluiten krijg je wel met ‘dubbele’ kosten te maken omdat je een tweede hypotheek moet afsluiten.

Tweede hypotheek afsluiten

Door het afsluiten van een tweede hypotheek voor een verbouwing verhoog je als het ware ook je hypotheek. Hierbij kijkt de bank naar je inkomen, de waarde van de woning en je huidige hypotheek. Ook moet je kunnen aantonen dat je momenteel overwaarde hebt op je huis of dat je huis meer waard wordt na de verbouwing. Een tweede hypotheek afsluiten voor een verbouwing is gunstig, omdat je de hypotheekrente kan aftrekken van je inkomen voor de belasting. Er komen dus wel extra kosten kijken bij het afsluiten van een tweede hypotheek, zoals notaris-, taxatie- en advieskosten.

Je hypotheek oversluiten

Is je huidige hypotheekrente hoog? Dan is het wellicht verstandig om je hypotheek over te sluiten en meteen je verbouwing mee te financieren. Doordat de hypotheekrente nu historisch laag is, kun je met de verbouwing en extra kosten zelfs lager uitkomen in je maandlasten. Stel je hebt nu een hypotheek van 250.000 met een rente van 3% en je maandlasten zijn 760 euro. Je wil voor 25.000 euro verbouwen en je boeterente en overige kosten zijn 10.000 euro. Je nieuwe hypotheek wordt dan 285.000, de nieuwe rente wordt 1,5% en de nieuwe maandlast 360 euro. Dat is een besparing van 400 euro per maand!

Het bouwdepot

En bouwdepot is een gedeelte van je hypotheekbedrag dat op een aparte rekening wordt gezet om je verbouwing van te betalen. Je lost dit bedrag maandelijks af samen met je hypotheek. Dit bedrag blijft maximaal 2 jaar op de rekening staan. Als er na twee jaar nog steeds geld op staat, wordt dit van je hypotheek afgetrokken. Als je eerder klaar bent met verbouwen kun je de rekening vroegtijdig opheffen.

Verbouwingshypotheek: In 4 stappen een financiering!

Stap 1:

Kennismaking

Persoonlijk contact waarin jouw wensen besproken worden.

Stap 2:

Haalbaarheidstoetsing

Jij levert de gevraagde stukken aan. SOLFIN ontzorgt jou volledig. Een financiële check geeft direct helderheid.

Stap 3:

Beste deal

SOLFIN werkt met veel geldverstrekkers en zorgt hierdoor voor een financiering op maat.

Stap 4:

Notaris

Begeleiding hele traject, van kennismaking tot het passeren bij de notaris.

Klanten over SOLFIN

Waarom kiezen voor SOLFIN?

Tevreden klanten: Al 500+ succesvolle hypotheek aanvragen

We hebben al 500+ hypotheken verzorgd en kennen alle ins-en-outs. We regelen alle randzaken zodat jij je niet druk hoeft te maken en je kunt focussen op andere dingen.

Denken in kansen: Er is vaak meer mogelijk dan je denkt

SOLFIN denkt in mogelijkheden. Dus ook bij moeilijke cases helpen wij je graag. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt. We denken daarom graag met je mee.

We investeren zelf óók in vastgoed dus hebben kennis én ervaring

Als je gaat investeren in vastgoed, wil je werken met een hypotheekadviseur die zelf óók investeert in vastgoed in de regio. Zo weet je zeker dat hij spreekt uit ervaring.

Altijd eerlijk advies: Jouw belang staat voorop

Welke hypotheekverstrekker heeft de beste voorwaarden voor jouw persoonlijke situatie? Daarover zullen wij jou áltijd eerlijk adviseren. Kom gerust langs voor een kosteloos adviesgesprek.

Verbouwingshypotheek: Wat kan jij lenen?
Ontdek dit tijdens een kosteloos adviesgesprek!

SOLFIN staat klaar om je te begeleiden bij de financiering van jouw vraagstuk.

Jasper Jongedijk

Financieel Adviseur

Jouw hypotheekadviseur in Groningen

SOLFIN is opgericht door Jasper Jongedijk in samenwerking met de Calculus Groep. Jasper werkt sinds 2008 in de financiële dienstverlening en is bevlogen in zijn werk. Kenmerken zijn ongedwongen, vlot en realistisch.

SOLFIN staat voor Solide Financieren in de breedste zin van het woord. Klanttevredenheid in combinatie met een duurzame relatie staat hoog in het vaandel. Je kunt rekenen op een professionele aanpak, waarbij vertrouwen de basis vormt.

Er is een directe samenwerking met de Calculus Groep. Een team van professionals staat klaar om jou te begeleiden bij de aan- en verkoop, verhuur en beheer, planontwikkeling en bouw en vastgoedmanagement. Kortom een centraal kenniscentrum voor al jouw vastgoed vraagstukken.

Jasper Jongedijk

Financieel Adviseur

Verbouwingshypotheek: Wat kan jij lenen?
Ontdek dit tijdens een kosteloos adviesgesprek!

Ontvang een vrijblijvend hypotheek adviesgesprek en ontdek hoeveel jij kunt lenen:

Gratis Advies Op Maat

Wij respecteren jouw privacy en behandelen alles vertrouwelijk