De hypotheek voor starters

Het kopen van je eerste huis is altijd spannend en het rondkrijgen van de hypotheek is ook een proces. Bij SOLFIN staan we voor je klaar! Tijdens een vrijblijvend gesprek ontdek je alles over jouw startershypotheek:

Ontdek hoeveel je kunt lenen tijdens een kosteloos adviesgesprek over een hypotheek voor starters >>

Hypotheek voor starters?
Ontdek hoeveel je kunt lenen

Ontvang een kosteloos startershypotheek adviesgesprek en ontdek vrijblijvend jouw mogelijkheden:

Gratis Advies Op Maat

Wij respecteren jouw privacy en behandelen alles vertrouwelijk

Wat is een hypotheek voor starters en wat zijn de voordelen?

Het begrip ‘startershypotheek’ (zoals dit vroeger werd genoemd) als een aparte hypotheekvorm bestaat eigenlijk niet meer. Als je als starter wil genieten van de renteaftrek, dan zijn de “annuïteiten” of “lineaire” hypotheekvormen de enige vormen van hypotheken voor starters. Toch zoeken veel mensen nog naar het begrip ‘startershypotheek’ . Je kunt er als starter ook voor kiezen om een gedeelte aflossingsvrij te lenen. In dit scenario heb je geen fiscaal voordeel. Tijdens een gesprek kijken we samen wat het best bij je past.

Voordeel 1: Nationale Hypotheek Garantie

Je eerste hypotheek afsluiten kun je doen met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Hiermee krijgt de hypotheekverstrekker de zekerheid dat de hypotheekschuld wordt terugbetaald als jij dat niet meer kunt, bijvoorbeeld door werkloosheid of een scheiding. Met NHG krijg je ook nog eens rentekorting tot soms wel 0,5% per jaar.

Voordeel 2: Starterslening

Een starterslening en een hypotheek voor starters zijn twee verschillende dingen. Een starterslening is een extra lening (naast je hypotheek) om je eerste huis te kunnen aanschaffen. Als je huis meer geld kost dan jij maximaal gefinancierd kan krijgen, dan kun je dit verschil overbruggen met een starterslening. Je leent dan geld van de gemeente als blijkt dat je niet genoeg salaris verdient om je volledige hypotheek te financieren. Helaas is dit niet in elke gemeente mogelijk.

Voordeel 3: Familiehypotheek of schenking

Een andere optie om je eerste hypotheek te financieren is een familiehypotheek. Je krijgt dan een lening of schenking van je familie. Hiermee kun jij waarschijnlijk net iets meer lenen dan bij een officiële hypotheekaanbieder en degene die jou het geld leent krijgt een hogere rente dan op een spaarrekening. Win-win situatie! Er zijn er verschillende constructies mogelijk.

Weten hoeveel jij kunt lenen? Ontvang een kosteloos hypotheek adviesgesprek en ontdek jouw mogelijkheden >>

In vier stappen een HYPOTHEEK VOOR STARTERS:

Stap 1:

Kennismaking

Persoonlijk contact waarin jouw wensen besproken worden.

Stap 2:

Haalbaarheidstoetsing

Jij levert de gevraagde stukken aan. SOLFIN ontzorgt jou volledig. Een financiële check geeft direct helderheid.

Stap 3:

Beste deal

SOLFIN werkt met veel geldverstrekkers en zorgt hierdoor voor een financiering op maat.

Stap 4:

Notaris

Begeleiding hele traject, van kennismaking tot het passeren bij de notaris.

Klanten over SOLFIN

Waarom kiezen voor SOLFIN?

Tevreden klanten: Al 500+ succesvolle hypotheek aanvragen

We hebben al 500+ hypotheken verzorgd en kennen alle ins-en-outs. We regelen alle randzaken zodat jij je niet druk hoeft te maken en je kunt focussen op andere dingen.

Denken in kansen: Er is vaak meer mogelijk dan je denkt

SOLFIN denkt in mogelijkheden. Dus ook bij moeilijke cases helpen wij je graag. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt. We denken daarom graag met je mee.

We investeren zelf óók in vastgoed dus hebben kennis én ervaring

Als je gaat investeren in vastgoed, wil je werken met een hypotheekadviseur die zelf óók investeert in vastgoed in de regio. Zo weet je zeker dat hij spreekt uit ervaring.

Altijd eerlijk advies: Jouw belang staat voorop

Welke hypotheekverstrekker heeft de beste voorwaarden voor jouw persoonlijke situatie? Daarover zullen wij jou áltijd eerlijk adviseren. Kom gerust langs voor een kosteloos adviesgesprek.

Hoe werkt een hypotheek voor starters?
Ontdek kosteloos hoeveel je kunt lenen!

SOLFIN staat klaar om je te begeleiden bij de financiering van jouw hypotheek voor starters.

Jasper Jongedijk

Financieel Adviseur

Jouw hypotheekadviseur in Groningen

SOLFIN is opgericht door Jasper Jongedijk in samenwerking met de Calculus Groep. Jasper werkt sinds 2008 in de financiële dienstverlening en is bevlogen in zijn werk. Kenmerken zijn ongedwongen, vlot en realistisch.

SOLFIN staat voor Solide Financieren in de breedste zin van het woord. Klanttevredenheid in combinatie met een duurzame relatie staat hoog in het vaandel. Je kunt rekenen op een professionele aanpak, waarbij vertrouwen de basis vormt.

Er is een directe samenwerking met de Calculus Groep. Een team van professionals staat klaar om jou te begeleiden bij de aan- en verkoop, verhuur en beheer, planontwikkeling en bouw en vastgoedmanagement. Kortom een centraal kenniscentrum voor al jouw vastgoed vraagstukken.

Jasper Jongedijk

Financieel Adviseur

Hypotheek voor starters? Ontdek hoeveel jij kunt lenen:

Ontvang een vrijblijvend hypotheek adviesgesprek en ontdek hoeveel jij kunt lenen:

Gratis Advies Op Maat

wij respecteren jouw privacy en behandelen alles vertrouwelijk