Hypotheek oversluiten?

Wil jij niet verhuizen, maar wel profiteren van lagere maandlasten? Dan is jouw hypotheek oversluiten interessant! Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek bij SOLFIN leggen we je graag uit:

Bereken hoeveel je kunt besparen tijdens een kosteloos adviesgesprek >>

Jouw hypotheek oversluiten?
Ontdek hoeveel jij bespaart:

Ontvang een kosteloos hypotheek oversluiten adviesgesprek en ontdek jouw mogelijkheden:

Gratis Advies Op Maat

Wij respecteren jouw privacy en behandelen alles vertrouwelijk

Je hypotheek oversluiten: De voor- en nadelen

Je hypotheek oversluiten houdt in dat je je oude hypotheek aflost met het geleende geld van je nieuwe hypotheek. Dat kan bij dezelfde bank, maar vaak is het voordeliger om over te stappen. Hier beneden staan een aantal voor- en nadelen van oversluiten van je hypotheek voor je opgesomd.

De voordelen van je hypotheek oversluiten

  1. De hypotheekrente staat momenteel erg laag. Dit zorgt ervoor dat veel mensen een lagere rente krijgen op hun hypotheek waardoor hun maandlasten lager worden. 
  2. Het oversluiten van je hypotheek geeft je meer zekerheid over je maandlasten. Je kunt je rente bijvoorbeeld voor de komende 30 jaar vastzetten (zelfs als de rente stijgt!). Dat levert vaak een fikse besparing op. 
  3. Je kunt van je woekerpolis (zoals een levenhypotheek of een beleggingshypotheek) afkomen door je hypotheek over te sluiten. Dit kan een stuk meer rust geven omdat je meer zekerheid hebt over het afbetalen van je huis. En je bent van je woekerpolis af!
  4. Door de lage rente daalt je maandlast. Je kunt ervoor kiezen om dit te gebruiken om je hypotheek af te lossen. 

Het oversluiten van je hypotheek heeft helaas ook nadelen

  1. Er zijn namelijk altijd kosten aan verbonden. Je moet de notaris betalen, je huis laten hertaxeren en je betaalt advies- en bemiddelingskosten.
  2. Daarnaast rekent de bank waar je weggaat meestal een boete als je wilt oversluiten. Dat mogen ze doen omdat jij je contract met hen voortijdig verbreekt waardoor ze inkomsten mislopen. Deze boeterente berekenen we tijdens jouw kosteloze adviesgesprek. 

Als je de kosten en de boete bij elkaar optelt, kan dat bedrag soms hoog uitvallen waardoor je wellicht twijfelt of oversluiten wel zo voordelig is. Toch is oversluiten vaak nog steeds rendabel, ondanks de kosten en de boete. Vaak kun je deze meefinancieren (je hoeft het bedrag dan niet in één keer te betalen) en de kosten zijn vaak fiscaal aftrekbaar!

Ontdekken hoeveel jij bespaart? Ontvang een kosteloos hypotheek oversluiten adviesgesprek >>

In vier stappen JOUW HYPOTHEEK OVERSLUITEN:

Stap 1:

Kennismaking

Persoonlijk contact waarin jouw wensen besproken worden.

Stap 2:

Haalbaarheidstoetsing

Jij levert de gevraagde stukken aan. SOLFIN ontzorgt jou volledig. Een financiële check geeft direct helderheid.

Stap 3:

Beste deal

SOLFIN werkt met veel geldverstrekkers en zorgt hierdoor voor een financiering op maat.

Stap 4:

Notaris

Begeleiding hele traject, van kennismaking tot het passeren bij de notaris.

Klanten over SOLFIN

Waarom kiezen voor SOLFIN?

Tevreden klanten: Al 500+ succesvolle hypotheek aanvragen

We hebben al 500+ hypotheken verzorgd en kennen alle ins-en-outs. We regelen alle randzaken zodat jij je niet druk hoeft te maken en je kunt focussen op andere dingen.

Denken in kansen: Er is vaak meer mogelijk dan je denkt

SOLFIN denkt in mogelijkheden. Dus ook bij moeilijke cases helpen wij je graag. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt. We denken daarom graag met je mee.

We investeren zelf óók in vastgoed dus hebben kennis én ervaring

Als je gaat investeren in vastgoed, wil je werken met een hypotheekadviseur die zelf óók investeert in vastgoed in de regio. Zo weet je zeker dat hij spreekt uit ervaring.

Altijd eerlijk advies: Jouw belang staat voorop

Welke hypotheekverstrekker heeft de beste voorwaarden voor jouw persoonlijke situatie? Daarover zullen wij jou áltijd eerlijk adviseren. Kom gerust langs voor een kosteloos adviesgesprek.

Jouw hypotheek oversluiten?
Ontdek kosteloos jouw mogelijkheden!

SOLFIN staat klaar om je te begeleiden bij de financiering van jouw vraagstuk.

Jasper Jongedijk

Financieel Adviseur

Jouw hypotheekadviseur in Groningen

SOLFIN is opgericht door Jasper Jongedijk in samenwerking met de Calculus Groep. Jasper werkt sinds 2008 in de financiële dienstverlening en is bevlogen in zijn werk. Kenmerken zijn ongedwongen, vlot en realistisch.

SOLFIN staat voor Solide Financieren in de breedste zin van het woord. Klanttevredenheid in combinatie met een duurzame relatie staat hoog in het vaandel. Je kunt rekenen op een professionele aanpak, waarbij vertrouwen de basis vormt.

Er is een directe samenwerking met de Calculus Groep. Een team van professionals staat klaar om jou te begeleiden bij de aan- en verkoop, verhuur en beheer, planontwikkeling en bouw en vastgoedmanagement. Kortom een centraal kenniscentrum voor al jouw vastgoed vraagstukken.

Jasper Jongedijk

Financieel Adviseur

Jouw hypotheek oversluiten? Ontdek jouw mogelijkheden:

Ontvang een vrijblijvend hypotheek adviesgesprek en ontdek hoeveel jij bespaart:

Gratis Advies Op Maat

wij respecteren jouw privacy en behandelen alles vertrouwelijk